“Mitte keegi ei loobunud,” ütles valimiste keskkomisjoni sekretariaadi juhataja Mihkel Pilving. Reede õhtupoolikul möödus tähtaeg, mille jooksul registreeritud kandidaadid võisid loobumisavalduse esitada.

Praeguse seisuga kandideerib märtsis valimistel 963 inimest, kuid keskkomisjonil on õigus mõne kandidaadid registreerimine veel 23. veebruarini tühistada.

Erakondade nimekirjades on 947 inimest, 125-liikmelise täisnimekirjaga osalevad valimistel Keskerakond, Mõõdukad, Rahvaliit, Isamaaliit, Reformierakond ja Res Publica.

Eestimaa Ühendatud Vene Rahvaparteid esindab 106, Iseseisvusparteid 37 ja Kristlikku Rahvaparteid 30 kandidaati. Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei ja Vene Erakond Eestis piirdusid kumbki 12 nimega.

Üksikkandidaadina pürgib riigikokku 16 inimest, taasiseseisvumisele järgnenud ajal pole see seni kellelgi õnnestunud.

Otepää poliitik Jaanus Raidal kandideerib Valga-, Võru- ja Põlvamaal, pensionär Väino Karo Tartus, töötu Enn Oja Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas ning Kiili vallavanem Mart Riisenberg Harju- ja Raplamaal.

Paide kutsekeskkooli õpetaja Ivan Tsvetkov seadis end üles Viljandi- ja Järvamaal, MTÜ Narva Sõjamemoriaal juhatuse esimees Aleksei Kolpakov Ida-Virumaal, Taali põhikooli direktor Aino Värbu Pärnumaal ning MTÜ Tallinna Tarbijakaitse Nõukogu juhataja Aado Luik Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas.

Pensionär Edgar-Julius Pruks kandideerib Võru, Valga ja Põlva maakonnas, pensionär Kalju Mätik Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel, Akadeemia Nord rahvusvahelise õiguse õppetooli juhataja Kaarel Jaak Roosaare samuti Mustamäel ja Nõmmel ning pensionär Astrid Koppel Lääne-Virumaal.

Pensionär Eino Paju pürgib riigikokku Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, talupidaja Rein Haggi Harju- ja Raplamaal, AS-is Packetline töötav Hasso Nurm samas ringkonnas ning Aleksander Raag, kelle töökohta pole märgitud, Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas.

Valimised 101-liikmelisse riigikokku toimuvad teisel märtsil. Hääletamine välisesindustes on 15.-20. ning eelhääletamine 24.-26. veebruarini. Eelhääletamisel saab valida ka väljaspool oma elukohta.