Põhja prefektuur teatas sotsiaalmeedias, et alates 1. juunist on karud olemas kõikides politseisõidukites. "Politseinikud saavad kallikaru anda šokiseisundis või lohutamist vajavale lapsele, pakkumaks tuge näiteks avariisündmuskohal või peretüli keskmes," selgitas Põhja prefektuur.

Uudis selle kohta, et Eesti politseiautodes võtavad kohad sisse kaisukarud, ületas märtsi lõpus ka BBC uudistekünnise. Kaisukarude hankimise politseiautodesse võttis enda südameasjaks MTÜ Traumamõmmik, kes kogus annetuskeskkonnas Hooandja loodetud 7000 euro asemel aprilli lõpuks 415 heategija abil 7935 eurot. Plaanis oli osta igasse politseiautosse kaks karu ja vajadusele vastavalt ka varukarusid.

"Kallikaru on pehme sõber, kes soovib tõsta õnnetusse sattunud lapse tuju, vähendada stressi ja pakkuda lapsele tuge. Kallikaru reisib kaasa igas politseiautos ning rändab abivajajaga koju kaasa," selgitati Hooandja lehel.

Hollandis ja Austraalias on sarnaste projektide raames jagatud lastele üle 20 000 kaisukaru ja projektid on avaldanud lastele väga positiivset mõju. Eestis juhtub lastega aastas üle tuhande õnnetuse.