Tulevikku nägi ta ette õigesti, nii läkski. Kohtu esindaja Vera Botškarjova kinnitas pärast istungit, et Kohveri vahi all pidamise tähtaega pikendati kuni 7. septembrini. Poolteist tundi kestnud arutelul pandi paika ka järgmine istungiaeg - 27. juuli ennelõuna. Oodatult saab istung olema kinnine.

Aksjonov ise täna Pihkvasse ei sõitnud, kuna oli enda sõnul hõivatud teise kriminaalasjaga Moskvas. Eesti kaitsepolitseiniku kaitsjana astus üles Pihkva kohalik advokaat Anton Gaiduk. Kohver kohtu esindaja sõnul selle vastu ei olnud.

Kümne päeva pärast algavate kohtuvaidluste ajaks lubas Aksjonov igal juhul Pihkvasse sõita. Ta ennustab, et Pihkva kohus võiks otsuse teha kõige hiljem augusti esimeses pooles, maksimaalselt kolme nädala vältel alates järgmisest istungist. Kui nii läheb, kõlab kohtuotsus enne ühe aasta möödumist Eesti kaitsepolitseiniku röövimisest.

Kümne päeva eest saadeti Kohveri kriminaalasja köited Pihkva kohtust tagasi pealinna prokuratuuri, sest kohtunik leidis materjalist puudusi. Aksjonovi sõnul olid need tehnilist laadi ning süüdistuse maht ei ole tänaseks vähenenud ega suurenenud.

Otsuse väljavaateid Aksjonov ei ennustanud. Ütles, et advokaadina asub ta võitlusse ja loodab, et kohus ei ole otsuses kallutatud ega politiseeritud. Õigluse huvides tuleb siiski lisada, et Aksjonovit peetakse FSB valveadvokaadiks ning tema senine käitumine ei ole neid hinnanguid ümber lükanud.

Läinud aasta 5. septembril võeti Eston Kohver Luhamaa piiripunkti lähistel kinni ja viidi relva ähvardusel Venemaale. Röövis kasutati raadioside segamist ning suitsugranaati. Süüdimõistva kohtuotsuse puhul võib teda oodata kuni 20 aasta pikkune vanglakaristus.