Kohtu loal peaksid peagi täitevameti kaudu oksjonile jõudma 15- ja 25-liitrine nõu ning üks 50-liitrine roostevabast plekist pealt keeratava metallkorgiga tünn, mille alaosas on vedeliku laskmiseks pronkskraan, kirjutab Postimees.

Nõud kuulusid Sõmera hooldekodus sanitarina töötavale 41-aastasele naisele, kes ajas oma kodukandis Kärlas puskarit.

Aprilli lõpus naise üle kohut mõistnud Saare maakohtu esimees Kristel Pedassaare sõnul oli kohtul tegelikult tükk mõtlemist otsustamaks, mida konfiskeeritud ja politseisse hoiule antud nõudega peale hakata.

Naine väitis, et nõud olid tal kogu aeg lakas ja puskariajamisega pole anumail mingit pistmist. Asja uurinud politseinik leidis, et nõud olid kuriteoga otseselt seotud.

Oma süüd täielikult tunnistanud kohtualune palus kohtult muuhulgas, et äkki ta saab oma tühjad plekknõud tagasi ja müüb kohtukulude katteks hoopis ise maha. Naise sõnul võib ühe tünni eest saada 500 krooni.

Kohus otsustas, et puskari valmistamisega seoses olevad nõud tuleb võimalusel realiseerida, saadud raha arvestada tasumisele kuuluva kohtukulu katteks.

Maakohtu esimehe kinnitusel on asitõendite või vara sellist müüki ennegi ette tulnud, kuid ta ei mäletanud nii erandlikku juhust kui nüüd puskarinõudega.

“Tagasi polnuks neid ka õige anda ja äkki õnnestub täitevametil nõud ikkagi maha müüa,” märkis Pedassaar.

Kohtukuludena nõutakse puskarimüüjalt kokku 5130 krooni tasumist. Et alaealist last kasvatavat naist on juba eelmisel aastal korra puskariajamise eest tingimisi karistatud, siis mõistis kohus talle seekord reaalse 10 000 krooni suuruse rahalise karistuse, mille ta peab ära maksma kümne kuu jooksul.