Riigiprokurör Laura Feldmanis taotles Harju maakohtult AS Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili vahistamist eile. Täna otsustas kohus Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kuni kuueks kuuks vahi alla võtta.

Allan Kiili kaitseadvokaat Aivar Pilv ütles, et tal on juhtumiga tutvumiseks väga vähe aega olnud. „Ma saan öelda nii palju, et Allan Kiil talle esitatud kahtlustuses ennast eile ülekuulamisel süüdi ei tunnistanud ja andis ka esmased ütlused, aga nende sisu ma ei saa praegu avaldada,“ ütles Pilv.

„Kohus otsustas esialgu lugeda vahistatuse põhjendatuks, leides, et vähemalt nii kaua kui isikulised tõendiallikad pole uuritud, ehk siis tunnistajad pole üle kuulatud, nii kaua on põhjendatud kohtueelses menetluses tõkendina vahi all pidamine,“ kommenteeris Pilv, lisades, et kohus ei välistanud seda, et tõkendit võib mingi aja jooksul muuta, või kui kaitsjad ja kaitsealused vajalikuks ja põhjendatuks peavad, siis taotleda ka tõkendi asendamist.

„Ma märgin ka seda, et kahtlustuse aluseks olevad asjaolud on välja oodud ühte moodi, vahistamist on põhjendatud aga täiendavate asjaoludega, mida ei ole võimalik olnud eelnevalt selgitada meie poolt ega omavahel ka arutada,“ kommenteeris Pilv.

Kaitseadvokaat nentis, et järgmised sammud on alles kaalumise all ja edasikaebamiseks on aega 10 päeva.


Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aja jooksul.