Samuti peab EKRE maksma välja seni kogunenud viivise summas 1 194,45 eurot ja täiendavat viivist iga järgneva päeva eest, mille jooksul võlga ei tasuta.

Kohus otsustas jätta ka menetluskulud EKRE kanda ja välja mõista Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt AS Ekspress Meedia menetluskulu summas 1 650 eurot.

Otsus ei ole jõustunud ja seda on võimalik ringkonnakohtusse edasi kaevata.

EKRE tellis AS Ekspress Meedialt eelmise aasta jaanuaris ja veebruaris reklaami ning poolte vahel sõlmiti suuline leping reklaamteenuse osutamiseks. Ekspress Meedia avaldas EKRE reklaame jaanuaris ja veebruaris. 2015. aasta jaanuaris ja veebruaris esitatud arved, mis tulnuks tasuda eelmise aasta märtsi lõpus, jäeti aga tasumata. Samas ei ole EKRE arveid vaidlustanud.

EKRE palus kohtul jätta hagi rahuldamata, sest kuna erakond suhtles AS Delfi arendusjuhiga, peaks hageja olema AS Delfi. Erakonna väitel on tõendamata, et poolte vahel on sõlmitud allkirjastatud kokkulepe reklaamteenuse osutamiseks.

Lisaks väitis EKRE, et AS Ekspress Meedia on tekitanud eksitavate ning ebakohaste väärtushinnangute avaldamisega erakonnale mittevaralise kahju erakonna maine kahjustamisega avalikkuse ees ning EKRE on seetõttu ka kohtu poole pöördunud, nõudes tsiviilkorras 150 000 eurot hüvitist, ning palub need nõuded tasaarvestada.

Kohus, tuginedes äriregistri elektroonilisele väljavõttele, on tuvastanud, et AS Delfi on hageja endine ärinimi ning alates 09.07.2015 on AS Delfi uueks ärinimeks AS Ekspress Meedia. Ärinime muutus ei muuda isiku õigusi ega kohustusi.

EKRE on omaks võtnud, et teenust tõesti telliti ja vastavalt kokkuleppele ka osutati.

Erakond on palunud teises tsiviilasjas mittevaralise kahju hüvitise nõude AS Ekspress Meedia vastu tasaarvestada käesoleva tsiviilasja nõudega kostja vastu. Nimelt esitas EKRE meediaettevõttele nõude summas 150 000 eurot, kuid sellest ei piisa tasaarvestuse õiguse tekkimiseks, kuivõrd kohus ei ole selles tsiviilasjas otsust teinud ning pole teada, kas hageja nõue rahuldatakse.