Selle muudatusega hoitakse kokku nii kohtutäiturite kui politsei aega, kuna ligipääs võimaldab täituritel registris iseseisvalt relvade võõrandamise keelumärkeid teha.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on relvade võõrandamise keelumärked vajalikud täitemenetluse tagamiseks. „Täiturid teevad oma toiminguid seaduste ning kohtuotsuste alusel. Politsei ei pea täiendavalt omalt poolt midagi sisuliselt otsustama, kui täituril on õigus relva võõrandamise keelumärke tegemiseks, mistõttu ongi mõistlik, et keelumärkeid relvaregistrisse saavad täiturid teha otse, ilma politsei täiendava kontrollita," lausus Pevkur.

Pevkur lisas, et seadusemuudatus hoiab kokku nii politseinike kui kohtutäiturite aega. „Praegu esitab kohtutäitur PPA-le eraldi taotluse, edaspidi saab ta seda iseseisvalt teha paari nupulevajutusega. Lisaks on kohtutäituritel parem ülevaade seatud keelumärgetest ja täitemenetluse lõpetamisega saab need ka kohe eemaldada," sõnas minister.

PPA hinnangul kulub aastas keelumärgete tegemisele ligikaudu 333,3 töötundi. Viimase aasta jooksul on esitatud 523 keelumärke seadmise avaldust.