Aprillis tegi Facio Ehitus Harju maakohtule avalduse Keskerakonna suhtes pankrotimenetluse alustamiseks, kuna erakond ei olnud neile tasunud tehtud tööde eest. Mõni nädal hiljem loobus Facio pankrotimenetluse algatamisest, kuna Keskerakond lubas neile võla ära maksta.

"Jõudsime kokkuleppele, kuid Keskerakond pole oma lubadust täitnud," ütles Delfile Facio Ehituse juhatuse esimees Riho Kalve. "Kolm kuud ei tehtud ühtegi makset ja lõpuks meie kannatus katkes."

Kalve sõnul arestis kohtutäitur nüüd kõik Keskerakonna arveldusarved ning on ka üksjagu raha juba neilt sisse kasseerinud. Kui palju täpselt, ei ole veel teada, sest täituril on kümme päeva aega raha ülekandmiseks, selgitas Kalve.

Facio juhi kinnitusel võtab kohtutäitur Keskerakonna arvelt raha varem kokku lepitud maksegraafiku alusel, mille järgi viimane makse peaks olema sooritatud 2012. aasta jaanuariks.

Erakond võlgneb Facio Ehitusele kokku enam kui 11 miljonit krooni. Võlg tekkis 2009. aastal Keskerakonnale kuuluval kinnistul tehtud ehitustööde eest. Facio juhi sõnul toimusid tööd Tallinnas Toom-Rüütli tänaval asuval kinnistul, kus asub ka Keskerakonna peakorter, kuid need puudutasid teist korteriomandit.

Maksu- ja tolliameti andmetel on Keskerakonnal ka enam kui poole miljoni krooni suurune maksuvõlg.