Kui 17. juunil ütles Aksjonov Delfile, et lõplik kohtuotsus tehakse 22. juulil, siis täna ta nii täpset kuupäeva ei kinnitanud. "Arvan, et pärast 20. juulit," sõnas ta küsimusele, millal kohtuprotsess jätkub. Eston Kohveri vahi alt vabanemise tähtaeg on 8. august.

Arvestades Eston Kohveri kohtuprotsessi senist käiku, ei saaks välistada ka tähtaja pikendamist, nagu seni tehtud on. Pärast vahi all olemise tähtaja pikendamist 5. juunini oodati pikisilmi, et algab sisuline kohtuprotsess ning selgub lõplik otsus. 8. juunil leidis kohtunik Kohveri süüasjas rikkumisi ja kohtuprotsess viidi täiendavateks uurimistoiminguteks üle Moskvasse. Eston Kohver jäi aga Pihkva vanglasse ning kohus pikendas eestlase vahi all olemise tähtaega 8. augustini.

Kohtub konsuliga lähinädalail 

Välisministeeriumi teatel jätkab Eesti Moskva saatkonna konsul regulaarselt Eston Kohveriga suhtlemist ja kohtumisi ning taas on plaanis kohtuda lähinädalail. Täpne kuupäev on selgumas.

Viimati kohtus Eston Kohver konsuliga 1. juulil Pihkva eeluurimisvanglas. Konsul kinnitas Kohverile, et tema juhtumiga tegeletakse kõigil tasanditel.

Välisministeeriumi teatel edastas konsul Kohverile sõnumid lähedastelt ning andis ülevaate Eestis ja rahvusvahelisel tasandil tehtud avaldustest, milles nõutakse tema ebaseadusliku kinnipidamise lõpetamist ja kohest vabastamist. Kohveri vabastamise nõudmiseks on teinud avaldused nii Euroopa Liit nii ÜRO inimõiguste nõukogus kui ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonis (OSCE). Euroopa Liidu avaldusega OSCE-s ühinesid Albaania, Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Island, Makedoonia, Montenegro, Moldova, Norra ja Ukraina.

Eston Kohveri vabastamist nõudva avalduse tegid OSCE-s ka Ameerika Ühendriigid ja Kanada.

5. septembril 2014 võeti Eston Kohver Luhamaa piiripunkti lähistel kinni ja viidi relva ähvardusel Venemaale. Röövis kasutati raadioside segamist ning suitsugranaati.