Veel 24. märtsil, mil kohus mõistis Truu süüdi pistisevõtmises ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises, oli kaitsepolitsei kindel, et ta peab lähiajal uute süüdistuste pärast kohtus vastust andma, kirjutas Postimees.

Kaitsepolitseinikud uurisid eraldi kriminaalasja käigus kahtlust, mille järgi tegi Truu kevadel 2001 kohtunikuna seadusele mittevastava otsuse, mille ta oli kohtualusega varem kokku leppinud. Oli kahtlus, et Truu sai otsuse eest kurjategijalt altkäemaksu.

Kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann ütles, et põhjalikul uurimisel ei leidnud need kahtlused siiski piisavat tõendamist. “Täiendavaid tõendeid polnud võimalik koguda, mistõttu lõpetasime uurimise,” sõnas Kuurmann.

Uurimisel ei leidnud kinnitust ka teine kuriteokahtlus, mille järgi võttis Truu mullu veebruaris kohtunikuna altkäemaksu, kui otsustas ühe kuriteos kahtlustatava vahi all pidamise küsimust.

Nii pääses Truu lisasüüdistusest ja peab vabadusse pääsemiseks ära kandma kaheaastase vanglakaristuse.

Truu tunnistas end süüdi selles, et võttis korduvalt varguste eest karistatud mehe ennetähtaegse vabastamise eest altkäemaksuks 1700 krooni maksva klotsersõrmuse ja 800 dollarit ehk umbes 12.000 krooni. Lisaks tehti Truule välja kaks õhtusööki Tallinna restoranides, mis läksid maksma 1400 ja 2240 krooni.

Truu teine kuriteoepisood, vabaduse võtmine on seotud mullu 28. juunil uimastite tarbimise eest kohtu ette sattunud 18-aastase Ivaniga. Truu määras talle 1500 krooni trahvi, soovis samal ja järgmisel päeval kokku saada ja hoidis noorukit terve öö oma korteris luku taga.