Peale Panovi on Tallinna Vee nõukogu linnapoolsed liikmed reformierakondlasest abilinnapea Margus Allikmaa ja volikogu keskfraktsiooni liige Toivo Tootsen. Ka Panov on volikogus sama fraktsiooni liige.

Tallinna äriühingute järelevalve osakonna juhataja Vello Ervin ütles neljapäeval BNS-ile, et ehkki Panov on linnavalitsuse teenistusest vabastatud, jätkab ta Tallinna Vee nõukogu liikmena volikogu esindajana.

“Kuna Panov on ka ametialaselt ja kogemuslikult selle ala asjatundja, pole kordagi kerkinud küsimust, et ta võiks ettevõtte nõukogust välja arvata,” selgitas Ervin. “Võib-olla oleks küsimus tekkinud siis, kui Panovist poleks saanud volikogu liiget,” lisas ta.

“Seega on tal selline auväärne positsioon olla Tallinna Vees volikogu esindajana, ta on asjamehena väga tubli,” märkis Ervin.

49,6-protsendiliselt Tallinnale kuuluva AS-i Tallinna Vesi nõukogu on seitsmeliikmline, sinna kuuluvad United Utilities Internationali poolt Jim Southworth ja David Kilgour, Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupanga (EBRD) poolt Vivian Nicoli ja Laurence K. Billett ning linna poolt Tootsen, Allikmaa ja Panov.

Keskkriminaalpolitsei vahistas Panovi mullu 4. märtsil, kahtlustades teda pistise võtmises. Hiljem esitas politsei Panovile süüdistuse altkäemaksu ja pistise võtmises nii karistusseadustiku kui ka kriminaalkoodeksi järgi.

Eelmise aasta aprillis vabastas Tallinna volikogu kuriteos kahtlustatava keskerakondlasest abilinnapea ametist ja kinnitas uueks abilinnapeaks linnavalitsuse senise nõuniku Jüri Ratase.

Uurimisel tegi politsei kindlaks, et 2001. aastal müüs Vladimir Panov 40 protsenti talle kuulunud OÜ Apollo Baltic, hilisema nimetusega OÜ Kakumäe Võrgud osalusest ning osa rahast deponeeriti notari deposiiti. 2002. aasta jaanuaris vabastas Kakumäe Võrkude juhatuse liige Andres Davõdov 150 000 krooni notari deposiidist, kuigi raha väljamaksmiseks polnud alust.

Uurimine tuvastas, et Davõdov andis raha Panovile altkäemaksuna selle eest, et Tallinna abilinnapeana töötanud Panov tagaks Kakumäe Võrkudele soodsate õigusaktide menetluse, Tallinnaga teenuselepingu sõlmimise ning vee- ja kanalisatsiooni liitumistasude hüvitamise.

Mullu märtsis vabastas Kakumäe Võrkude teine juhatuse liige Priit Tikerpe notari deposiidist ülejäänud 150 000 krooni, mis kanti pistisena üle Panovi arveldusarvele. 2001. aasta ametiisiku majanduslike huvide deklaratsioonis Vladimir Panov tema kasuks deponeeritud 300 000 krooni suurust summat ei märkinud.

Panov ise on eitanud oma hilisemat seotust OÜ-ga Kakumäe Võrgud.

Kuude kaupa edasi lükkunud kohtuistung kolme mehe üle pidi algama esmaspäeval, ent kuna kahe päeva jooksul ei jõutud protsessuaalsetest vaidlustest kaugemale, määras kohus istungi ajaks 24. mai.