Kohtla-Järve haigla sünnitusosakond alustas tööd 8. jaanuaril ning sellest ajast peale on ämmaemandatel ja õdedel kõvasti tööd olnud, kirjutab Põhjarannik.

“Üha rohkem rasedaid naisi võtab ennast naistenõuandlas arvele, üha rohkem naisi tahab sünnitada, ja on meeldiv, et nad tahavad seda teha just meil. Arvan, et sellel on mitu põhjust. Ühest küljest makstakse vastsündinu perele vanemapalka, teisest küljest võime nüüd sünnitajale kõik vajalikud tingimused luua. Seepärast sünnitataksegi meil, mitte aga teistes linnades,” ütles sünnitusabi- ja günekoloogiaosakonna juhataja Olga Rodina.

Narva haigla sünnitusosakonna juhataja Aleksandr Mišenkovi sõnul on Kohtla-Järve sünnitajaid kogu aeg vähe olnud. See-eest hakkasid rakverelased veebruaris ärevust ilmutama — nad märkasid, et sündide arv vähenes. Järelikult eelistab Kohtla-Järve haiglat üha enam naisi, kes Kohtla-Järve ja Rakvere sünnitusosakonna vahel valima peavad.

Juba Kohtla-Järve haigla sünnitusosakonna esimest tööpäeva tähistati sünnitustega. Kokku nägi jaanuaris ilmavalgust 32 last. Veebruar algas sellega, et Kohtla-Järve sünnitusosakonna ämmaemand võttis vastu poisi, kes tuli ilmale kodus. Kõik ülejäänud 57 põnni nägid ilmavalgust siiski sünnitusosakonnas.

“Märts on meie jaoks samuti hästi alanud,” lisas osakonna vanemämmaemand Maria Sokolova. “Oleme ilmale aidanud 17 vastsündinut. /…/ Praegu aga valmistub veel 18 beebit ilmavalgust nägema. Oleme rahul: veidi rohkem kui kahe kuuga on Kohtla-Järve sünnitusosakonnas tulnud ilmale üle saja lapse.”