Valga politsei pressiesindaja Hanno Valdmanni sõnul tunnistab Raidal teismeliste poistega läbikäimist, kuid kinnitab, et ta tegeleb noormeeste kasvatamisega.

“Politsei on Raidaliga sellel teemal vestelnud, kuid Raidal on eitanud igasugust ebaseaduslikku tegevust ning pelgalt külajuttude põhjal ei ole politsei alust tema tegevust uurida,” ütles Valdmann BNS-ile.

Tema sõnul ei tasuks üldsusel eriti tõsiselt võtta ajakirjanduses Raidalit pederastias süüdistanud Otepää pensionäri Valve ütlusi, kuna tegemist võib olla vanuri isikliku vaenuga Raidali vastu.

“Politsei on 1999. ja 2000. aastal karistanud 75-aastast Valvet kahel korral halduskorras Raidali rahu rikkumise eest ning vanur on mõlemad trahvid tasunud,” ütles Valdmann.

Telekanali TV3 meelelahutussaates A-4 rääkis mitu Otepää elanikku, et Jaanus Raidal käib liiga sageli läbi kohalike teismeliste noormeestega. Samuti avaldati kahtlust, et tema tegevus võib olla ebaseaduslik.

Ka nädalaleht Eesti Ekspress kirjutas otepäälaste väidetele tuginedes Jaanus Raidali väidetavast homoseksuaalsest tegevusest.

Jaanus Raidal ei soovinud tema suhtes levitatavaid kahtlusi kommenteerida.

Raidal valiti Otepää vallavolikogu esimeheks tänavu 24. mail. Ainsana vallavolikogu esimehe kandidaadina üles seatud kunagine Tuleviku Eesti Erakonna liider Raidal kogus salajasel hääletusel 15 poolt- ja kaks vastuhäält.