Allakirjutanud toetavad riigikohtu üheksat kohtunikku, kes esitasid eriarvamuses nõude, et riigikogu peab korraldama ESM-i ratifitseerimiseks rahvahääletuse.

"Üheksa riigikohtuniku eriarvamust lugedes teadsin täpselt, mis poliitikas selliste dokumentidega juhtub. Need pannakse sahtlisse. Loodan sellele, et Eesti rahvas tuletab Reformierakonnale meelde, et oma võimutsemisega on mindud üle igasuguse taluvuspiiri," selgitas Alar Sudak Delfile petitsiooni algatamise põhjuseid.

"ESM-iga Eestimaale langev rahaline koormus hakkab laastama meie haridust, kultuuri, teadust, majandust ehk kõiki meie riigi valulisi valdkondi," märkis Sudak.

Järgmisel kolmapäeval toimub riigikogus erakorraline istungjärk ning ESM-i rahvahääletusele saatmise toetusgrupp plaanib korraldada ka meeleavalduse.

"Meeleavalduse suhtes läbirääkimised teiste poliitiliste jõududega veel käivad. Toompeal algab kell kümme rahvakogunemine. Me ootame tõepoolest inimesi toetama neid saadikuid, kes kahtlevad. Neile saadikutele, kes poolt on, tuletame meelde, kelle käes on tegelikult võim," lisas Sudak.

"Loomulikult tuletaksin meelde selliseid nimesid nagu Sven Kivisildnik, Mati Väärtnõu ja Ivar Raig. Meid on asunud toetama ka Juku-Kalle Raid. See protsess on tegelikult sügavam," lausus Sudak.