Eelpool nimetatud Facebooki postituses kirjutab üks koeraomanik, et kuulis tuttavalt loomapidajalt, kuidas too leidis teisipäeval Kristiine linnaosas Tihase ja Lehe tänavalt koertele pandud toitu, mis oli mürgitatud.

"Hoidke silmad lahti, et teie enda lemmik ei sööks tänaval midagi endale sisse," hoiatab loomaomanik enda postituses. "Kui märkate midagi kahtlast, siis igal koeraomanikul on kindlasti kilekotike taskus, ning oleks hea, kui selle üles korjaks ja ära viskaks. Kui tekib kahtlus, siis kohe arstile!"

Keraomaniku sõnul elab inimene, kes talle kahetsusväärse info edastas, ise sealsamas ning pani enda valvekaamera tööle, et pahatahtlik koeramürgitaja kätte saada.

Postituse juurde jäetud kommentaaridest selgub, et kuritahtlik koeramürgitaja oli loomadele peibutuseks välja pannud valge pulbriga kaetud lihapallid ning bensiiniga üle valatud kuivtoitu.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Päivi Tirkkoneni sõnul ei ole politseid antud juhtumist teavitatud. Tema sõnul jõuab politseini koerte või teiste lemmikloomade mürgitamisest teateid haruharva ning inimesed selliste juhtumitega politsei poole üldiselt ei pöördu.

"Esimene samm ongi see, et tuleks politsei poole pöörduda, politsei saab neid juhtumeid siis uurida, kui inimene pöördub meie poole," ütles Tirkkonen.

Kui politsei peaks avastama, et keegi on tõesti meelega lemmiklooma mürgitanud, saab inimest vastavalt karistusseadustikule karistada loomade julma kohtlemise paragrahvi alusel.