Eelmise aasta septembris haigestus äkki Paides elava Raudsepa pere neljajalgne sõber, kümneaastane kääbupuudel Fanni, kirjutab Järva Teataja.

Ilmselt mürgitus, pakkus arst, kelle poole 40 aasta pikkuse koerakasvataja kogemusega Elvi Raudsepp telefonitsi pöördus.

Raudsepp andis koerakesele aktiivsütt ja no spad, aga midagi ei aidanud, olukord läks üha halvemaks.

Türil praktiseeriv väikeloomaarst Taavet Hallimäe arvas olevat tegemist mürgitusega, kuid midagi soovitada ei osanud. Kuna koerakese olukord halvenes silmanähtavalt, andis Raudsepp talle veel aktiivsütt ja valu vaigistavat aspiriini.

Raudsepp helistas uuesti Hallimäele. “Ta võttis telefoni vastu, kuulas mu mure ära, kuid vastas, et tema on ka inimene, pikk tööpäev selja taga, saun köeb, saunas käimata ja et ta ei oska midagi soovitada,” lausus ta.

Järgmise päeva hommikuks lakkas kääbuspuudli Fanni süda tuksumast.

Raudsepa meelest peaks abist keeldunud loomaarst hüvitama talle kääbuspuudli kutsika hinna, mis on 10 000 krooni.

Järvamaa loomakaitse spetsialist Andres Leis leidis, et loomaarsti poolt oli kõik korrektne. Elvi Raudsepp küsis hinnangut ka väikeloomaarst Valdeku Paavelilt, kes ütles samuti, et nii peabki arst toimima, tema ju ka inimene.

Füüsilisest isikust ettevõtjad annavad abi ainult end eelnevalt kirja pannud patsientidele, aga kiiret abi ei pea osutama.

Samasuguse seisukoha võttis ka Eesti loomaarstide ühingu aukohus, aga leidis siiski, et Taavet Hallimäel puuduvad võimalused osutada korralikku esmaabi, ja juhtisid tema tähelepanu suhtlemisprobleemidele kliendiga.

Kohtuotsuses oli klausel, et Taavet Hallimäe peab koeraomanikult vabandust paluma.

Raudsepp on kaalunud anda juhtumi uurida Rahvusvahelisele Arstide Assotsiatsioonile. Ta on pahane ja leiab, et Eestis peab ka loom saama kõrgemal tasemel arstiabi ja madala eetikaga arstid peaksid praksise lõpetama.