Mööblipoe juurde rihmaga kinnitatud koera käest jalga pureda saanud Raul Koppel otsustas veritseva nahahaavaga pöörduda Kuressaare haiglasse, kirjutab Meie Maa.

“Arst päris, kas koer on vaktsineeritud. Ütlesin, et mul ei ole õrna aimugi, kuna tegemist oli täiesti võõra koeraga. Arst ütles selle peale, et siis ei tee midagi ja andis mõista, et koer tuleks linna pealt kinni püüda,” sõnas Koppel.

Raul Koppel otsustas tuttava kaudu pöörduda loomakliinikusse, et teada saada, mida üldse koerahammustuse puhul teha tuleb. Loomakliinikus puhastati Raul Koppelil natuke haava ja loomaarst Lea Hioväin käskis tal kindlasti haiglasse pöörduda.

“Ütlesin talle, et nüüd lähete kiirabisse, lööte jalaga ukse lahti ja nõuate endale abi, sest tegemist on koerahammustusega, mille puhul peab saama teetanuse süsti ja vajadusel ka marutaudi süsti. Lisaks tuleb plaaster peale panna. Marutaud on surmaga lõppev haigus. Ei saa mõelda, kas koer oli marutaudis või mitte,” rääkis Hioväin.

Raul Koppel otsustas Kuressaare haigla poole enam mitte pöörduda ja läks abi küsima Orissaare perearstilt Elo Lemberilt, kes tema haava puhastas, süsti tegi ja rohu peale pani ning plaasterdas.

Kuressaare haigla ravijuhi Reet Tuisu sõnul pöördus kodanik tõepoolest 2. mail haigla traumatuppa probleemiga, et koer oli teda kergelt hammustanud. “Traumatoa õe küsimuse peale, kas koer oli vaktsineeritud, ta lahkus traumatoast,” lausus Tuisk.

“Oli juhtunud kahetsusväärne teineteise mittemõistmine,” lisas ta.