6. juulil läks kaheksa-aastane Katrin Aasmaa sugulaste pekingi paleekoeraga jalutama. Teel möödus ta Merimetsa 48 asuvast majast, mille elanikud parajasti autot hoovist välja ajasid, kirjutas Pärnu Postimees.

Hoovist pääses välja kaheaastane kaukaasia lambakoer, kes tüdrukule selga hüppas ja maha kukkunud last peast pures ning seejärel haaras lõugade vahele pekingi paleekoera, kes suri kohe.

Katrini jutu järgi ajasid omanikud oma koera aeda tagasi ja läksid tuppa, jättes surnud tõukoera ning haavatud lapse tänavale.

“Katrin pidi verise peaga, surnud koer süles, tagasi Ugandi tänavale minema, kus sugulased teda aitasid,” rääkis tüdruku ema Tiina Aasmaa.

“Traumapunktis õmmeldi kinni Katrini kuuesentimeetrine peahaav, ta seljal on viis koera küünejälge. Sõitsime õhtul Merimetsa 48 juurde ja soovisime koeraomanikega kokkuleppele jõuda. Nad olid nõus korvama pekingi paleekoera hinna, aga lapse trauma kohta ütlesid: küll paraneb!” ütles ema ajalehele.

Tiina Aasmaa läks pärast õnnetust Pärnu politseisse. Uurija Erlen Niido märkis, et koeraomanikud kahetsevad juhtunut ja tunnistavad süüd.

“Koostame protokolli, tegemist on väärteoga, rikutud on kohaliku omavalitsuse poolt sätestatud koerte ja kasside pidamise eeskirja. Koeraomanikud võivad saada trahvi kuni 12 000 krooni,” ütles Niido.

Koeraomanik Helju Palu kahetseb juhtunut ja on nõus maksma kinni trahvi ja pekingi paleekoera, kelle eest Eesti Kennelliidu hinnangul tuleb välja käia kuni 6000 krooni.