Jõulutraditsioon on nii pikalt vastu pidanud tänu inimeste, ettevõtete ja ajakirjanike panusele Oleviste kiriku hoolekandetöösse.

„Kaasaegses maailmas on tunnustatud printsiip, et riik tagab oma kodanikele sotsiaalse kaitse, mis võimaldab elada inimväärset elu. Meie riigis püsib sotsiaalhoolekanne rahuldaval tasemel tänu omavalitsustele ning eraaalgatusele, millest on viimastel aastatel riigile kujunenud täiesti märkimisväärne partner,“ ütles Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel.

„Osa alla toimetuleku piiri elavate inimeste sotsaalset kaitsest kantakse täna ära vabatahtlike aitajate ja annetajate toel, mis pikas perspektiivis võiks siiski kuuluda tugevneva riikliku sotsiaalhoolekandesüsteemi pärisosa juurde,“ ütles Teekel.

Kuid Oleviste on tänulik kõigile tänastele ja varasematele kaasalööjatele, toetajatele, et on saanud osaleda sotsiaalhoolekande töös, mille eesmärgiks on suurendada kaasatust ühiskonnas, leevendada vaesust ja sotsiaalset tõrjutust, mis on haaranud üha laiemat elanikkonnakihti.

Nii nagu 700 aastat tagasi Oleviste kirikut ehitati ja seegi vaeseid toideti peamiselt kaupmeeste ja gildide annetustest, elab see traditsioon Olevistes edasi tänaste Rotaryte, Swissoteli, spordiennustusportaali Paf ja magusatootja Kalevi ning rohkete vabatahtlike näol.

Nagu eelnevatel aastatel, nii toitlustab selgi aastal 600 kontserdikülastajat Swissotel, kommipakid teeb koos Oleviste kogudusega Vanalinna Rotary klubi, piparkoogid ja maiustused magusatootja Kalev ning tänu internetimängude ja spordiennustusportaali Paf heategevuspallide kampaaniale sotsiaalhoolekande toetuseks suudab Oleviste toetada samal ajal ka Sepa tn supiköögi aastaringset käigushoidmist.

Käesoleva aasta kontsertosas esinevad inimestele kodutute patroon Reet Linna koos Aare Jaamaga, Marek Sadam, Raimondo Laikre koos Tõnu Laikrega, Ando Kiviberg, Astrid Nõlvak ja Eike Vellend, ansambel Robirohi, Erich Krieger, Mustamäe segakoor ning Oleviste koguduse koor Effataa.
Kirikus kohapeal pakub osalejatele tasuta aastalõpu tervituse saatmist Eesti Post.