MTÜ Oleviste hoolekanne kutsub kodutute jõululauale panust andma kõiki linnakodanikke. “Oleme väga tänulikud, kui inimesed tahaksid kodutute jõululauale annetada — küpsetada, võileibu teha. Ootame seda panust neljapäeval kell 12 Oleviste kirikus,” teatas Delfile MTÜ Oleviste Hoolekanne juhatuse liige Riina Vändre.

“Kogemus on näidanud, et toitu jääb jõululaual alati väheks, sest võimalusel pakitakse see endaga kaasa. Koduta inimesed tunnetavad ilmselt, et jõuluaeg koos kingitustega on läbi saamas ning tuleb taas hakata valmistuma mustemateks päevadeks.”

Ürituse patroon on Reet Linna. Kodututele valmistab jõulusupi Päästearmee, kodutute kommipaki aitas kokku panna AS Kalev ja OÜ Karlskrona.

Ühtlasi palub MTÜ Oleviste Hoolekanne algaval aastal senisest enam tähele panna lähedasi või tuttavaid, kes on sattunud makseraskustesse või tulevad isikliku eluga toime riskipiiril. Varjases staadiumis toimetulekuprobleemidele professionaalset tuge pakkudes on võimalik ära hoida palju isiklikke ja perekondlikke tragöödiaid. Näiteks pakub Tallinna Sotsiaaltöö Keskus üürivõlglastele alates käesolevast aastast tastuta võlanõustamisteenust, nende tegevus inimeste makseraskustest väljatoomisel on olnud väga positiivne ja tulemuslik.

MTÜ Oleviste hoolekanne korraldab üritust kuuendat aastat, teist aastat Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse ja Põhja-Tallinna linnavalitsuse toel.