Rohkelt kassipoegi on Kuressaare tänavatel iga suve alguses. “Pärast pulmahooaega on kassideuputus. Praegu on meie eesmärk tiinete emaste poegimist ennetada ja kassipojad tänavalt ära saada, enne kui nad metsikuks lähevad,” seletas turvakodu vabatahtlik Merlin Helm, kirjutab Saarte Hääl.

Helm räägib, et saab turvakodus kõne uue kassipesakonna avastamisest pea iga päev. “On palju, mida saate ise ära teha, kui kassipoja leiate. Helistage meile, öelge kassi asukoht, tehke temast pilt ja kirjutage kuulutus. Kui meie ei saa kohe reageerida, tegelege kassipojaga, et ta ei muutuks inimesekartlikuks. Seda kergem on kassile edaspidi kodu leida,” soovitab Helm hulkuvat hiirekütti märgates aktiivne olla.

Siiski ei maksa aitamis-õhinas kiirustada. “Kassipoega ei maksa kohe üles korjata ja kuhugi viia — äkki ema otsib teda. Parem teda päevakese jälgida, äkki ta ikkagi ei ole üksinda,” hoiatab vabatahtlik Edit Annusver.

Hoiukodudes on praegu ajutise kodu leidnud 15 täiskasvanud kassi ja 11 kassipoega, Talli tänava kassikodus pesitseb 14 kassi. Annetuste toel töötava turvakodu viimatised abistajad on Prima Cat Premium (kassitoit ja tarvikud) ja Mareti kaubamaja (mänguasjad).