Alljärgnevas videos lubab IRL Eesti elanike soovidele vastu tulles panna monopolidele päitsed pähe monopolide ohjeldamise seaduse abil. On keegi viimasel ajal sellest seadusest midagi kuulnud?
Alljärgnevas reklaamis lubas aga praegune siseminister Ken-Marti Vaher, et IRLi valimine toob kaasa kodukulude alanemise.
Viimasel ajal on IRLi suunas lennanud palju kriitikanooli ja mõned inimesed käituvad, nagu IRL oleks neid valimiste eel petnud. Alljärgnevas videos, mis on üles pandud selle aasta 1. veebruaril, kinnitab IRL, et peab kahe aasta eest valijaga sõlmitud lepingust kinni. "Viisime läbi maamaksuvabastuse, et kaitsta Eesti koduomanikku," lausus jutustaja hääl videos. Monopolide ohjeldamisest polnud enam sõnagi.

Koalitsioonilepingust sõna "kodukulu" ei leia. Küll on seal ära mainitud kodualuse maamaksu vabastus, bürokraatia vähendamine kodu remontimisel ja soojustamise kavandamisel ja lasterikaste perede kodutoetuse programmi jätkamine.

Lisaks on kirjas, et võitlus kartellide ja monopolidega, kes takistavad konkurentide turulepääsu ja tõstavad tarbijahindu, on riiklik prioriteet. Samuti lubatakse jätkata kortermajade soojustamise programmi.

Sügisel intervjuud andes tunnistas ka IRLi esimees Urmas Reinsalu, et riigi võime kodukulusid kontrolli all hoida on piiratud.