Riigikogu aseesimees Keit Pentus põhjendas allkakaitse seaduse toetamist sellega, et Eesti inimeste põhiõigused - eraelu ja hea nimi - oleksid ka tulevikus kaitstud.

„Toetasin eelnõud seetõttu, et pean vajalikus, et seadustega oleks reguleeritud ajakirjandusliku allika kaitse ning teiseks oleks tugevamalt tagatud Eesti elanike selliste isiklike õiguste kaitse nagu kehaline ja eraeluline puutumatus ja isiku hea nimi,“ põhjendas Reformierakonna fraktsiooni liige Silver Meikar.

„Vabadus ei saa olla lahus vastutusest,“ leiab Reformierakonna liige Erik Salumäe. „Põhiseadus tagab ühelt poolt sõna- ja ajakirjandusvabaduse, kuid teisalt kinnitab väga selgelt, et kellegi au ega head nime ei tohi teotada.“

Salumäe sõnul väljendab vastuvõetud seadus koos nende kompromiss-sõnastustega, mis parlamendimenetluse jooksul saavutati, tasakaalustatud lahendust nende põhiseaduslike väärtuste samaaegsel kaitsmisel.

„Hääletasin poolt, sest minu veendumuse järgi vabadus ja vastutus peavad käima käsikäes,“ põhjendas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Urmas Klaas. „Põhiseadus tagab sõna- ja ajakirjandusvabaduse, kuid kinnitab ka piisava selgusega, et kellegi au ega head nime ei tohi teotada.“

Vastuvõetud seadus kätkeb Klaasi hinnangul endas tasakaalustatud lahendust nende põhiseaduslike väärtuste harmoniseeritud kaitsmisel.

Samasse fraktsiooni kuuluva Peep Aru sõnul oli tema poolthääletamise põjuseks vastu võetud seaduses parema tasakaalu saavutamine meie põhiseaduslike väärtuste, sõna-ja ajakirjandusvabaduse ning isikute hea nime ja väärikuse, kaitsmisel.

„Minu arvates olid kaalud ühele poole kaldu, eks sellest annab tunnistust ka pikka aega ajakirjanduse poolt toimunud avaliku debati tapmine küll tühjade lehekülgede, küll siltide kleepimisega,“ põhjendas Aru.

"Mulle meeldib kvaliteetne ajakirjandus ja kvaliteetne töö üldse, mistahes valdkonnas," põhjendas Reformierakonna liige Rain Rosimannus.

Isamaa ja Res Publica Liidu liige Lauri Vahtre usub, et midagi kohutavat allikakaitse seaduse vastuvõtmisest juhtuda ei saa. „Teatava osa ajakirjanike paanika on mulle arusaamatu,“ märkis Vahtre. „Võib-olla ma eksin, aga ma tõepoolest usun, et midagi kohutavat ei juhtu.“