ROK-i ülema abi kapten Ants Noormetsa sõnul oli Klooga polügoon ainuke koht, kus sai Harjumaal lahinglaskmist harjutada ning polügooni sulgemine seab rahuvalvajate ettevalmistamise tugeva löögi alla.

"Järgmisel nädalal algab ROK-is uute sõdurite treeningtsükkel, samuti Kosovosse rahuvalvemissioonile sõitvate meeste ettevalmistamine, mistõttu oleme sunnitud otsima laskevõimalusi teistest maakondadest," ütles Noormägi BNS-ile.

Tema sõnul on ROK saavutanud kokkuleppe kaitseliitlastega, kes lubavad kuni Klooga polügooni avamiseni kasutada Raplamaal Kaitseliidu laskevälja.

Kaitseministeeriumi asekantsleri Jüri Parbo sõnul oli kaitseministeerium sunnitud Klooga laskepolügooni märtsi alguses sulgema, kuna seal ei olnud täidetud kõik laskeväljaga kaasnevad nõudmised.

Tema sõnul paigaldatakse praegu Klooga polügoonile nõuetekohaseid viitasid ja piiritähiseid ning tööga loodetakse valmis saada võimalikult kiiresti. Polügooni avamistähtaega ei osanud Parbo öelda.

Klooga laskepolügoonide küsimus tõusis taas päevakorda jaanuari keskel, kui ROK ei teavitanud korraldatavatest laskeharjutustest nõuetekohaselt kaitsejõudude peastaapi ja seetõttu ei jõudnud info õppuste kohta õigel ajal ka Keila vallavalitsusse.