Ta rõhutas saates "Kahekõne", et arstide ülesanne on patsiente ravida ja uurida ning üks suurimaid väärtusi on, kui arst patsiendiga suhet hoiab ja privaatsust säilitab, vahendab ERR Uudised.

Saatejuhi Indrek Treufeldti küsimusele, millal on arstidel õige hetk avalikkuse ette tulla ning prominendi seisundist rääkida, vastas Lember, et meedikud ei peaks sellega üldse tegelema.

"Selles juhtumis [Edgar Savisaare], millest nüüd räägime, on tegemist teise tasandiga, kus on patsient, kes pakub avalikkusele õigustatud huvi. See õigustatud huvi on seotud tavaliselt tema positsiooniga ühiskonnas või mingites ametites ja nende ametite, institutsioonide juurde peaks käima valmisolek kommunikatsiooniks erakordsetes olukordades," arvas saatekülaline, tuues näiteks, et kui USA asepresident läheb jämesoole polüüpe opereerima, siis antakse sellest teada asepresidendi lähikonnast, mitte ei tee seda arstid.

Lemberi arvates ei pea avalikkus tuntud isiku tervisehädadest teadma. Nii nagu ei pea tööandjale oma haigustest teatama, ei pea ka poliitik neist rahvale teada andma.