"Alguses oli tal väga tugev soolepõletik ja hepatiit, millele tuli juurde tõsine neerupuudulikkus ja verest kadusid täiesti ära vereliistakud," selgitas Starask haiguse kulgu. Teisipäeval saadi kontrolli alla verine kõhulahtisus ja oksendamine, kuid neerud läksid üha hullemaks.

Arsti sõnul tehti koerale väga palju analüüse ning pakuti ka histoloogilist uuringut, mida omanikud Staraski sõnul teha ei soovinud, vaid kolmapäeva hilisõhtul surnud koer viidi ära ja maeti maha. Samuti jäi tegemata toksikoloogiline uuring, kuid kõigi tehtud analüüside vastused on käes.

Staraski sõnul oli tõenäoliselt tegu mürgistusega, kuid mis mürgiga täpselt, on raske öelda. Arst rääkis, et kokkuvõttes peetakse kõige tõenäolisemaks näriliste mürki. "Aga võib-olla on midagi veel, mida me ei tea, ega tunnegi," nentis ta veel. "Küll aga ei saa klassikaline toidumürgitus midagi sarnast esile kutsuda."

Kui kaua mürgi söömisest möödas võis olla, ei osanud Starask öelda, kuna see sõltub mürgi kogusest.

Teisipäeval leidsid samuti kuldsete retriiverite omanikud Katri ja Tiina Stroomi metsast kausi musta paelaga seotud lihaga ning kaks Anna sõbralikku kuldset retriiverit surid tõenäoliselt mürgitatud liha söömise tõttu.