"See, mis mul on teada, on see, et tema seisund on paranemas. Kõik näitajad liiguvad paranemise poole. Ma usun optimistlikult, et ta naaseb poliitikasse," sõnas Talving, kelle hinnangul on Savisaare elu nüüdseks väljaspool ohtu.

Viimase kümne päeva jooksul on olnud Savisaare tervises väga positiivsed arengud. "Ootamatult positiivseid arenguid, võib öelda," sedastas Talving.

Tippkirurg märkis, et selle haiguse suremus on väga kõrge. "Aga töö, mis Tartu ülikooli kliinikumis on tehtud, on fantastiline: õed, hooldajad, anestesioloogid, kirurgid - kõik on teinud fantastilist tööd. Ta on saanud head ravi, nagu tegelikult kõik patsiendid Eesti haiglates."

Talving märkis, et kuigi Savisaare tervisele pöörati sedavõrd palju tähelepanu, et korraldati esmakordselt Tartu ülikooli kliinikumi ajaloos pressikonverents, siis ei olnud see tema jaoks kuigi pingeline. 

"Loomulikult on natuke pingeline, kui su ravi jälgitakse, aga USA-s on ka pigeline. Ma usun, et kui teed oma asja õigesti ja kogu aeg õigeid otsuseid, siis asjad tavaliselt lähevad õigesti. Sama printsiibi järgi töötasid kõik töötajad haige ümber."

Edgar Savisaar pöördus Tartu ülikooli kliinikumi 18. märtsil. Esmalt kahtlustati kopsupõletikku, kuid peagi saadi aru, et see pole peamine haiguse põhjustaja. Savisaare organismist leiti nn lihasööjabakter, mis oli levinud nii palju, et 23. märtsil amputeeriti Savisaare parem jalg ülaltpoolt põlve.