"Süü selle ilusa plaani lörriminekus on veeretatud ajakirjanduse kaela ja kostavad patroneerivad manitsussõnad sellest, kuidas eesti rahvas ise hävitab oma paremaid poegi. Aga minu meelest on see seis üsna huvitav ja just sellepärast, et näitab Eesti ühiskonna arengu kohta mõndagi, mis ei ole üldse negatiivne," kirjutas Vallik Lääne Elu arvamusveerus Kallase maaletoomise plaani kohta.

"Nii ei tervitatudki naasvat Reformierakonna lunastajat Siim Kallast rõõmuhõisete ja lillesülemitega, vaid ettevaatlike õlakehituste ja vanade dokumendimappide avamisega toimetustes. Luukered elustusid. Ajakirjandus asus tegema oma tööd. Siim Kallasel jätkus oidu taanduda, sest ta oli õigus - kui ta oleks kriitikatulvast hoolimata vastu võtnud peaministri koha, poleks selles vaitsuses enam jupp aega olnud mingit töörahu, vaid kuudepikkune võitlus maine taastamie ja -kujunduse eest," annab Vallik ninanipsu teiste seas ka meie riigipeale, kes ainsana on asunud vihaselt meediat kritiseerima, et ajakirjanusel jagus nahaalsust minevikku käsitleda.

Sel nädalal otsustas Siim Kallas loobuda uue valitsuse moodustamisest, sest ta leidis, et Eesti Päevalehe ja Delfi alustatud ta 1994. aasta Eesti Panga teatud otsuste selgitamine on talle liigne ja liiga raske ülesanne. Uut valitsust volitati kokku panema Taavi Rõivas.