Stockmanni turundusjuht Ene Andruškevitšus ütles BNS-ile, et kui eraklientide seas on rohkem populaarsust kogunud kinkekaardid, siis firmad on palju tellinud ka jõulukorve.

Andruškevitšuse sõnul valmistab Stockmann 300 kuni 750 krooni maksvaid jõulukorve, mis sisaldavad veini, maiustusi ja delikatesse.

Üle kogu Stockmanni kaubamaja on Andruškevitšuse sõnul läbimüügi pingereas esikohal meestekaupade müük — päevasärgid, toasussid, pesu.

Kingitusena eelistatakse ka CD-plaate. Stockmannis on sooduspakkumise käigus jõulumuusika kõrval enimmüüdud Elton Johni album, rääkis Andruškevitšus.

Ka Tallinna ja Tartu Kaubamajas on eriti populaarne kingitus 500-kroonine kinkekaart, mida ostavad nii eraisikud kui ka firmad.

Tallinna Kaubamaja klientide populaarsemate jõulu- ja aastalõpukingituste skaala algab odavatest 32-kroonistest kruusidest kuni kallimate, ligi 2000 krooni maksvate meeste hommikumantliteni.

Kaubamaja ise märgib, et kliendid väärtustavad varasemast enam lähedaste heaolu ja püsiväärtusi nagu disain, kvaliteet ja funktsionaalsus.

Parfümeerialetis on jõuluhitiks Miracle’i, Hot Couture’i ja Hugo Bossi lõhnad, populaarseim neist on Boss Woman. Naiste lõhnadest veel J`adore ja Noa ning meeste lõhnadest 212 Men.

Kingiostjad eelistasid kelladest Seiko ja Tissot’ kellasid. Kuldehetest on Kaubamaja enim müünud kaela- ja käekette, sõrmuseid, hõbedast kette ja kõrvarõngaid.

Kingitusteks osteti maniküürkomplekte ning tulemasinaid.

Kodukaupade osakonnas on populaarseimateks kingitusteks kruusid hinnaklassis 32 kuni 285 krooni, veinipokaalid ning sinna juurde kuuluvad aksessuaarid — veinipudelihoidjad ning korgitserid.

Kingitustena lähevad jõuluvana kotti ka mütsid, kindad, fotoalbumid, pildiraamid, föönid, pardlid, CD-plaadid, raamatud. Raamatutest on eelistatud “Sydney olümpiaraamat”, CD-plaatidest “Beatles No 1” ja Tarmo Pihlapi “70 parimat laulu”.

Laste arendamisele mõeldes ostavad vanemad varasemast tunduvalt enam lastekirjandust ja multimeediamänge, märgib Kaubamaja.

Robotkoer POO-CHI hinnaga 885 krooni ei ole klientide hulgas nii suurt populaarsust võitnud kui eelmisel aastal Furby.

Nii meeste- kui ka naistekaupadest on kingitusteks ostetud toasusse ja hommikumantleid. Naiste pesust on populaarsemad Damella froteehommikumantlid hinnaga 555 krooni. Meeste hommikumantlid maksavad 795 kuni 1995 krooni.

Naiste tutiga toasussid maksavad 195 ja naturaalse lambavillase voodriga sussid 125 krooni paar. Meestekaupadest on enim ostetud küüntega vigursusse hinnaga 165 krooni.

Kaubamaja teatel on väga populaarsed ka Simpsonite piltidega T-särgid, sokid, sallid ja bokserid.

Aastalõpukingitustena on populaarsed sulgedega, kuuliga ja sätendavad pastapliiatsid ning mobiiltelefoni hoidjad.