Sõnavabadus on meie kõigi fundamentaalne põhiõigus, mille kasutamise õigsuse üle otsustamise annavad Lang ja Ansip kaitsepolitsei pädevusse, teatas oma pöördumises Res Publica noorteühendus Noored Konservatiivid.

„Lang põhjendas Ekspressis, et sõnavabadus ja laim on eelmäng terrorismile ja korralagedusele. Niimoodi saab mõelda ainult mees, kellel on ilmselt äärmiselt sügav isiklik solvumine ja seni väljundita kättemaksusoov mõne tagaselja saadud hüüdnime või nalja eest,” ütles RP Noorte Konservatiivide esimees Kristjan Vanaselja.

“Käesoleval eelnõul puudub ühiskondlik tellimus. Kellelgi peale Langi ja valitsuse pole reaalselt soovi hakata inimesi netikommentaaride eest jälitama, vahistama ja vangistama. Seetõttu otsustasimegi kinkida Rein Langile Noorte Konservatiivide poolt käerauad ja teipi, et tema kärsitus inimeste vaigistamise nimel saaks kiiremini rahuldatud,” lisas Vanaselja.

Valitsus kiitis neljapäeval Rein Langi soovitusel heaks seaduseelnõu, mis seab noorkonservatiivide sõnul ohtu sõna- ja mõttevabaduse.

Veel hiljuti ütles Lang riigikogus: “Eestis on tõesti väga suureks probleemiks kujunenud anonüümne neti kaudu kommenteerimine”. Hämmastaval kombel mõtleb niimoodi mees, kes on avalikult avaldanud soovi kultuuriministeeriumi granaat heita, nendivad noorkonservatiivid.