"Kolme Balti ja nelja Visegradi riigi omavaheline tihe kaitsealane koostöö NATO liikmetena on tänases julgeolekusituatsioonis kriitilise tähtsusega kogu alliansi kaitse jaoks, mille oluliseks osaks on Eestisse, Lätti, Leetu ja Poolasse paigutatud ning nende riikide kaitsevägedesse integreeritavad NATO lahingugrupid," ütles kindral Terras. "Alliansi liikmete julgeoleku tagamine ei saa toimuda omaette vaakumis ainult üksteisega koostöö tegemise näol ja seetõttu otsustasime kohtumisel ka edaspidi jätkata Ukraina toetamist."

Krakovis peetud arutelul osalesid Eesti, Läti, Leedu, Poola, Tšehhi, Ungari, Slovakkia ja Ukraina kaitsevägede esindajad.

Käesolevast aastast paiknevad Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas alliansi julgeoleku tugevdamiseks mõeldud NATO lahingugrupid. Visegradi grupi riikidest tuleb sel suvel Eestisse harjutama Ungari jalaväekompanii. Eesti on Ukrainat toetanud nii sõja- ja katastroofimeditsiini alase väljaõppega kui ka kohapeal Ukraina kaitseväelasi sõjaliselt välja õpetades.