Kindral Einselni saadavad koos lähedastega ära Vabariigi President, kaitseminister ja kaitseväe juhataja. Jaani kiriku ette rivistub Vahipataljon täies koosseisus. Matusetseremoonia algab kell 13.00 ja kiriku uksed avatakse pool tundi varem.

Pärast tseremooniat Jaani kirikus asetatakse kindral Einselni sark suurtükilafetile ja viiakse kaitseväe kalmistule, kuhu on üles rivistatud kaitseväe ja selle allüksuste ning Kaitseliidu liputoimkonnad.

Matusekolonn hakkab Vabaduse väljakult liikuma kell 13.55 ja liigub marsruudil Kaarli puiestee - Tõnismägi - Liivalaia tänav - Juhkentali tänav - Filtri tee - kaitseväe kalmistu. Kindral Einselni sark asetatakse kalmistul Vabadussõjas langenute mälestusehisele. Kaitseväe kalmistul algab tseremoonia kell 14.30.

Kindral Einselni ärasaatmisel lastakse aupauke haubitsatest ja vintpüssidest kella 14.37 paiku. Haubitsad paiknevad kaitseväe peastaabi territooriumil ja käsirelvadest lastakse aupauke kaitseväe kalmistul.

Kindral Aleksander Einseln sündis 25. oktoobril 1931 Tallinnas. Ta lahkus koos emaga Eestist 1944. aastal Saksamaale ja elas alates 1949. aastast Ameerika Ühendriikides. Aastatel 1950-1985 teenis ta Ühendriikide relvajõududes ning osales Korea ja Vietnami sõjas. 1993. aastal naasis kindral Einseln Eestisse ja teenis kaitseväe juhatajana 1993. aasta maist kuni 1995. aasta detsembrini. Kindral Aleksander Einseln suri 16. märtsil 2017.