Kimber kirjutas lahkumispaberi pärast seda, kui Edgar Savisaare juhitud Keskerakond sõlmis möödunud aasta lõpus koostööleppe Vene presidenti Vladimir Putinit toetava võimuparteiga Ühtne Venemaa, kirjutab Postimees.

Keskerakonna Viljandi organisatsioon arutab Kimberi lahkumissoovi neljapäeval.

“Tahan viisakalt ära minna, mitte nagu NLKPst, kust kas visati välja või viidi ära, jalad ees,” rääkis Koonderakonna järel viimased kaks ja pool aastat Keskerakonda kuulunud Kimber, kes viimastel parlamendivalimistel kogus 1830 häält.

Kimber ei varjanud: tema keskparteist äramineku üks põhjus on arvamus, et erakonna saatuseks on jäädagi opositsiooni. “Seni kuni Edgar [Savisaar] seal juhib, ei ole mingit lootust, et keegi koos temaga võimule saab,” ütles ta.

Keskerakonnast lahkumine tähendab ka lahkumist Riigikogu keskfraktsioonist, kuhu Kimberi äramineku järel jääb 19 liiget.

Kimber välistas enda liitumise pool aastat tagasi Keskerakonnast välja astunud kaheksa parlamendiliikmega, kes moodustasid seejärel sotsiaalliberaalide saadikurühma, sest ei pea tõenäoliseks, nagu võiks sellest uus partei sündida.

Mitmed Riigikogu liikmed nimetavad Kimberi parteilise eelistusena Reformierakonda.

Keskerakonnast on varem lahkunud riigikogulased Peeter Kreitzberg, Olev Laanjärv, Robert Lepikson, Jaanus Marrandi, Sven Mikser, Liina Tõnisson, Mark Soosaar ja Harri Õunapuu.