Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Delfile, et kiirabi sai esimese väljakutse kell 22.32 ja oli kohal kell 22.41.

"Väljakutse põhjus oli "nõrkus" ning kiirusprioriteet "C". Informatsiooni mittehingavast või teadvuseta isikust ei olnud kiirabil kuni vahetult patsiendi läbivaatuse hetkeni," selgitas Adlas elustamisaparaadi puudumist.

Kui kiirabi jõudis aadressile kohale, ootas Adlase sõnul neid isik, kes juhatas halli käikudest läbi jääle, kus asus kannatanu. "Kohapeal selgus aga, et mees vajab elustamist, seda ka kiirabi asus tegema. Täiendavalt saadeti üks kiirabibrigaadi liige tooma lisavarustust," lisas arst.

Adlase sõnul on oluline, et sellistes spordihallides oleks olemas tavakasutajale mõeldud AED- d ehk automaatsed defibrillaatorid, mida enne kiirabi kohalejõudmist saavad pealtnägijad rakendada inimestele, kelle süda seiskunud. "Samuti peaks edastama 112- le lisainfot, kui patsiendi seisund muutub halvemaks kiirabi ootamise ajal, või selguvad täiendavad asjaolud," pani Adlas inimestele südamele.

3. novembri hilisõhtul juhtus Tondiraba jäähokiväljakul traagiline õnnetus, kui veteranide treeningul kukkus 55-aastane Sergei Orljankin ootamatult jääle ja jäi sinna südame seiskumise tagajärjel lamama. Arstid Sergei elu enam päästa ei suutnud.

Treeningkaaslased helistasid koheselt kiirabisse, kuid 15 minuti pärast saabunud brigaad tuli ilma elustamiseks vajaliku aparatuurita, teatab Harrastajate Hokiliiga oma koduleheküljel. 40 minutit hiljem saabunud teine kiirabibrigaad tuli küll aparatuuriga, kuid Sergei elu päästa oli juba lootusetult hilja.

Sergei Orljankin tuli jäähokis nii koolinoorte kui ka noorte Eesti meistriks ning kuulus IV NSV Liidu Rahvaste Talispartakiaadil Sverdlovskis Eesti koondisse. Aastatel 2002–2008 mängis Sergei Harrastajate Hokiliiga meistrivõistlustel Štormi meeskonnas.