Täna hommikul harjutasid Kalevi ja Kuperjanovi jalaväepataljonide allüksused Sõmerpalu-Kanepi joonel vastutusalade üleandmist ja üksteise positsioonide läbimist.

"Kuigi esmapilgul võib eesliinil võitleva üksuse nihutamine läbi tagumise üksuse positsioonide tunduda lihtne, vajab taoline operatsioon õnnestumiseks põhjalikku planeerimist ning omavahelist koordineerimist," ütles Kalevi jalaväepataljoni õppekompanii ülem kapten Artur Meerits, kelle ülesandeks oli tagada oma üksuse sujuv ja valutu liikumine läbi Kuperjanovi pataljoni positsioonide.

Nii tuli kalevlastel arvestada Kuperjanovi ajateenijate püstitatud tõketega ning liikuda mööda kuperjanovlaste määratud liikumisteid.

Tänase ühisharjutusega sai alguse suurõppusel Kevadtorm pataljoni koostegevusõppe faas, mille käigus harjutavad 2. jalaväebrigaadi jalaväepataljoni allüksused omavahelist koostööd.

Alates homsest on Kalevi ja Kuperjanovi pataljon erinevatel pooltel, kalevlaste ülesandeks jääb sedapuhku vastase roll. Järgmisel nädalal harjutavad üksused koostööd eri lahinguliikides. Õppus lõpeb lahingutega Kevadtormi viimasel nädalal, mil ajateenijate pataljonile astub vastu Scoutspataljoni juhitav rahvusvaheline üksus.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, millest sel aastal võtab osa umbes 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ning liitlasriikide üksused.

Õppus hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi. Põhiosa tegevusest viiakse läbi Valgamaal. Kevadtormiga on seotud ka Ämari lennubaas, kaitseväe logistikakeskus paikneb Pärnus ja toetab õppust sealt.