Mereväe baasikaitsekompanii reservväelased teevad sel pühapäeval dessandi Kaberneeme randa ning osalevad linnalahingus Loksal 21. mail. Miinilaevade divisjoni reservväelased värskendavad oma meresõja-alaseid teadmisi ning viivad läbi miinitõrjeharjutuse Hara lahes.

"Mereväe jaoks on Kevadtorm suurepäraseks võimaluseks harjutada koostegevust teiste väeliikide ja kaitseväe struktuuriüksustega, sel aastal edastame esmakordselt õppuse juhtkonnale mereseirepilti andes ülevaate ka õppusest merealal," ütles mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper. "Samuti teeme õppusel aktiivselt koostööd sadamatega, et oleks võimalik neid operatiivselt kasutada," lisas ta. Sepperi sõnul pole mereväelastel eelmisel kümnel Kevadtormil olnud võimalust osaleda, sest need viidi läbi aladel, mida merevägi ei saanud toetada ning seda enam on neil heameel anda oma panus kaitseväe suurimasse õppusesse.

Lisaks baasikaitsekompaniile ja reservväelastele võtavad Kevadtormist osa miinijahtijad Sakala ja Ugandi ning tuukri- ja toetuslaev Tasuja. Laevade peamisteks ülesanneteks on mereseire ja laevateede kontroll ning dessandi saatmine maale. Kokku osaleb Kevadtormil ligi pool tuhat tegev- ja reservmereväelast.

9.-25. maini vältava Kevadtormi raames viiakse läbi erinevaid mereoperatsioone Hara-, Ihasalu- ja Kaberneeme lahel aga ka Rutja kohal ning sadamates Tallinnas, Loksal ja Haras. Mereväe laevad Tasuja, Sakala, Ugandi ja Ristna on huvilistele avatud 21. mail kell 11-15 Loksa sadamas.

Kevadtorm lõpeb 25. mail lõpurivistusega Kuusalu staadionil.

Tänavu üheteistkümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas.