Eile toimunus Kevdtormil õnnetus, milles piirituselampi käsitsenud ajateenija oli saanud põletada ja viidi ravile Tallinnasse. Eesti kaitseväe teabeohvitser leitnant Kristel Maasikmets sõnas, et õnnetus piirituslambiga leidis aset, kui ajateenija valas kuumale piirituslambile piiritust peale ja sai põletushaavu. Delfile teadaolevalt viibib noormees intensiivravi osakonnas kunstlikus koomas.

Viimane teadaolev Kevadtormiga seotud liiklusõnnetus juhtud reedel, 19. mai õhtul kella 18 paiku. Ida-Virumaal Sonda vallas Soonurme küla lähistel sõitis õppusest osa võtnud 35-aastane mees soomusautoga teelt välja. Juht ja sõidukis viibinud 33-aastane mees toimetati Rakvere haiglasse.

Samuti reedel leidis Soonurme-Ristiküla maanteel aset plekimõlkimine, milles Volkswagen Golf sõitis tagant otsa Kevadtormil osalenud kaitseväe maasturile Mercedes Benz 250 GD. Inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Enne seda, kolmapäeva õhtul tuli Lüganuse vallast Aidu küla juurest teade, et Eesti kaitsejõududele kuuluv maastikuauto Mecedes-Benz, mille katusel oli raadioantenn, sai kõrgepingeliini alt läbi sõites elektrilöögi ning süttis põlema. Päästjad andsid kannatanud üle kiirabile, lõikasid auto akujuhtme läbi ning kustutasid põlevat kulu ja võsa.

Ajateenijad viidi tervisekontrolli Ida-Viru keskhaiglasse. Kaks neist said esmaabi ja suunati tagasi oma üksuse juurde. Üks noormees on põletushaavadega meedikute hoole all. Oma lähedasi teavitas noormees õnnetusest ise. Sõiduk sai hinnanguliselt 30% põlemiskahjustusi. Juhtunut uurib politsei.

Kaks korda veokirataste all

Kõige raskem õnnetus juhtus õppusel teisipäeval, kui veok tagurdas reservväelasele otsa. Ohver sai raskelt viga ja vajas opetarsiooni.

Õnnetus juhtus Männiku harjutusalal taktikalise harjutuse raames. Rühm oli veoautodega rännakul ning jäi seisma imiteeritud miinivälja ees. Esimeses autos asunud meeskonnaülem jalastus ala kontrollimiseks ning liikus sõiduki taha, et see alast välja juhatada. Tekkis tulevahetus imiteeritud vastasega, meeskonnaülem varjus auto taha ning samal ajal alustas autojuht tagurdamist, et tulekontaktist eemalduda. Tagurdades ei näinud autojuht, et tema sõiduki taha jäi kaasvõitleja ja sõitis talle otsa.

Kaitseväelased andsid kannatanule kohapeal esmaabi ning kutsusid viga saanud sõdurile kiirabi, mis toimetas ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Reservväelase tervislik seisund on peastaabi teatel stabiilne. Tema lähedasi on juhtunust teavitatud.

Delfi andmetel tehti mehele eile operatsioon. Põhimõtteliselt sõideti mehest üle kaks korda - kehast käis üle nii tagumine kui esimene ratas. Väidetavalt arvas veoki juht esmalt, et sõitis üle kivist või juurikast ehk ta ei reageerinud väga kiiresti.

Kevadtorm 2017

8. mail alanud Kevadtormil osaleb ligi 9000 kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlas- ja partnersõdurit. Lisaks eestlastele ja Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele, taanlastele ja ameeriklastele osalevad õppusel kaitseväelased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast. Taevas võib näha USA, Poola, Belgia ja Hispaania lennuvahendeid.

Üle Eesti peetava Kevadtormi lõpurivistus peetakse 25. mail kaitseväe keskpolügoonil, õppus lõpeb 26. mail.