Seda juhul, kui president Arnold Rüütel ei peaks kandideerima või on näha, et tema võimalused valijameeste kogus on väiksemad kui Savisaarel, lisab ajaleht. Keskerakond arvestab valijameeste kogus ka rahvaliitlaste toetusega.

Kogunemise ajal, eelmisel neljapäeval Iirimaal Dublinis tööreisil olnud majandusminister Savisaar ütles Postimehele, et ta kuuleb erakonna “laiendatud juhatuse” kogunemisest esimest korda.

“Keegi pole mind informeerinud sellest ettepanekust [seada tema kandidatuur üles valijameeste kogus]. Arvan, et see on teil Postimehe käärkambris välja mõeldud ja nüüd püüate meilt saada selle kohta arvamust.” sõnas ta. “Midagi niisugust pole minu teada toimunud.!

Aasta alguses Postimehele antud intervjuus pakkus Savisaar, et presidendikandidaadid, kes varakult välja käiakse, lastakse sügiseks auklikuks.

Samas ei pidanud Savisaar senist presidendi otsingut vähe tähtsaks eelmänguks. “See oli väga oluline parlamendi koostööga harjumise ja harjutamise mõttes,” lausus ta. “See võib ka anda reaalse tulemuse, aga kindlasti ei ole ka nii, et kui parlamendis valimiste protsess ei õnnestu, siis murtakse käsi ja ahastatakse, et mis me nüüd teeme. Usun, et kindlasti käib paralleelselt mitu arutelu arvatavate presidendikandidaatide üle, nii parteikontorites kui ka ühiskonnas laiemalt.”

Mitu parlamendipoliitikut, teiste seas keskerakondlased, on aga Savisaarest presidendi valimise võtmes rääkides kasutanud ühte ja sama lauset: “Kui Savisaarel on selle sügisega seoses üks unistus, siis on see presidendiks saamine.”.