Keskerakonna Noortekogu peasekretär Jaanus Riibe ja Keskerakonna Kesklinna piirkonna juhatuse liige Priit Kutser kohtusid seminaril Islandi parlamendisaadiku ja Põhjamaade Nõukogu presidendi Helgi Hjövariga, teatas Keskerakonna noortekogu.

Helgi Hjövar uuris kesknoortelt, milliseid otsuseid on hiljuti Eesti valitsus teinud tööpuuduse vähendamiseks ja millised on viimased tulemused. "Pidime kahetsusega tunnistama, et valitsuspartei liidri, Mart Laari lubatud 50 000 töökohta ei ole loodud ja tööpuudus on hoopis tõusnud ja seda juba 20 protsendini, olles sellega Euroopa "esirinnas"," ütles Riibe. "Peaminister Ansipi hoolimatus ja ükskõiksus valmistas Hjörvarile negatiivse üllatuse," märgivad noortekogulased.

"Suutsime paljudele selgeks teha, et kujutelm Eesti majanduse edust on müüt ja valitsuse röövkapitalism on rahva juba ammu unustanud. Töötuid tuleb iga päevaga juurde, mistõttu Eestist on saanud üks suur ja tõsine sotsiaalne probleem," lisas Priit Kutser.

Kohtumisel puudutati ka vajadust tugevdada Balti riikide omavahelist koostööd.

Eile ja täna Vilniuses toimuv seminar kannab pealkirja "Noorte osalemisest ja kaasamisest poliitika kujundamisse ja ühiskonnaprotsessidesse". Kohal on teiste seas ka Rootsi parlamendi liige Johan Linander, Põhjamaade Nõukogu president Helgi Hjövar ja noored aktivistid Valgevenest.