Kesknoored leiavad, et vaatamata Tallinna vanalinna kuulumisele UNESCO maailmapärandi nimekirja on vanalinn välja kujunenud kui meelelahutuse ja õhtuse aja veetmise keskkond ning karmide piirangute kehtestamine tooks rohkem kahju kui kasu, seisab noorte teates.

“Me ei saa muuta vanalinna vaid vaatamisväärsuseks, kust meelelahutus karmide reeglitega välja tõrjutakse. Ööklubid, pubid ja kõrtsid ning varaste hommikutundideni kestvad peod leiavad endale paratamatult uue koha mõnes teises linnaosas, kus see võib olla veelgi suuremaks probleemiks,” rõhutab Keskerakonna Noortekogu esimees Urmo Saareoja.

“Loomulikult peab Tallinna vanalinnas olema igal ajal turvaline, mistõttu on vajalik oluliselt tihendada hilisel ajal vanalinnas patrullivate politseinike arvu. Politsei kohalolek on see, mis loob turvatunnet ning distsiplineerib ka pidutsejaid korrektsemalt käituma,” leiab Saareoja, “vanalinnas kui elu- ja meelelahutuskeskkonnas peab valitsema küll tasakaal, kuid radikaalsed piirangud seda kindlasti ei saavuta. Kõigis suurlinnades on peokultuur paratamatult turismi üks osa ning samuti osa sellest linnast ja ühiskonnas. Selle vastu võitlemine pole mõistlik.”

“Pöördume antud küsimuses ka Keskerakonna Tallinna nõukogu poole ning palume teema tõsiselt läbi arutada. Keskerakonna Noortekogu on seisukohal, et vanalinnas ööelu karm piiramine on ebamõistlik ning Keskerakonna juhitavas Tallinnas ei tohiks seesuguseid radikaalseid samme ette võtta,” rõhutas Saareoja.

Eesti Päevaleht kirjutas eile, et kuigi seadus seda ei võimalda, võiks Kesklinna vanema Alar Nääme arvates keelata kogu vanalinnas alkoholi müügi ja mürgeldamise argipäevaõhtuti kella üheteistkümnest ja puhkepäeviti ühest öösel.

Tallinna linnavalitsus kehtestas ka oktoobris kümnele vanalinnas tegutsevale pubile ja restoranile piirangud. Mitu ettevõtet vaidlustasid linnavalitsuse korralduse Tallinna halduskohtus.