Kesknoorte arvates peaks praegune riigi valitsuskoalitsioon loobuma rumalatest otsustest, mis süvendavad majanduskriisi ning muudavad tavalise eesti inimese elukvaliteedi väljakannatamatuks, teatas Keskerakonna Noortekogu.

“Selle asemel, et kaudsete maksude ülisuure tõstmisega tegeleda ning vassida, et tulumaksu alandamisega langeb maksukoormus, võiksid oravad tunnistada tehtud vigu ning kuulata majandusteadlasi ja Keskerakonda, kes hoiatasid juba ammu, et majanduskriis tuleb, kui jätkatakse illusioonides elamist ning propageeritakse ladina-ameerikalikku majandusmudelit,” seisab pressiteates.

„Keskerakond vähemalt üritab leida praegusest olukorras väljapääsu, erinevalt reformistidest, kes on oma saamatu majanduspoliitikaga Eesti majanduse põhja lasknud,” leidis noortekogu esimees Siret Kotka. „Peaminister ise elab justnagu mullis, rääkides jätkuvalt, et Eesti majandusel pole häda midagi ja kohe-kohe pöördub kõik taas tõusuteele.”

Kesknoored peavad riigi suuremat rolli majanduspoliitikas hädavajalikuks ning selleks, et elavdada majandust, tuleks kasutusele võtta riigireservid, mida on just sellise majanduse valitseva hädaolukorra tarvis kogutud. Antud reserve tuleks sihikindlalt investeerida, mitte suurendada pea et olematu sissetulekuga ja ülelaenatud tööinimeste maksukoormust.