“Riigikogu avaistungil president Ilvese tulisest kõnest süttinud sõltumatu riigikogulane Kundla kuulutas kõnepuldist oma võidukast vabanemisest Keskerakonna ikkest,” kirjutab Kesknädal.

Riigikogu ees kahtlustas Jaan Kundla, et ta võib siiski veel kuuluda erakonda. „Kahjuks ei tea ma tänase päevani, kas ma ikka olen kustutatud Eesti Keskerakonna nimekirjast. Astusin välja isikliku teate alusel ligi neli kuud tagasi, kuid mingit ametlikku teadet minu nimekirjast kustutamise kohta pole mulle saadetud, kuigi Keskerakonna põhikiri näeb selleks ette kaks nädalat,“” teatas ta.

Keskerakonna büroo saatis Jaan Kundlale kirja tänavu 28. mail tema väljaarvamise kohta erakonnast.

„Võttes arvesse Teie lahkumisavaldust, otsustas Eesti Keskerakonna juhatus Teid välja arvata Eesti Keskerakonna liikmete hulgast,“ seisab erakonna peasekretäri Priit Toobali kirjas Jaan Kundlale.

Kesknädala arvates võimalus, et Kundla kirja kätte ei saanud, on välistatud. “Järelikult oli varasuvine teade lihtsalt mehel ajukäärudest kaduma läinud. Eakad inimesed kipuvad asju unustama, ja selles pole iseenesest midagi erakordset. Kuna aga tegemist on riigikogu liikmega, siis Kesknädala hinnangul on olukord märksa tõsisem,” leiab leht.

“Kuna riigikogus võetakse vastu Eesti jaoks ülitähtsaid otsuseid, ei tohiks rahval tekkida ühegi saadiku vaimsete võimete osas kahtlusi. Mäluprobleemidega vanahärra võib lisaks töös ette tulevatele praakidele muutuda kergeks saagiks „heatahtlikele“ inimestele, kes temaga võivad manipuleerida ja tema kaudu poliitilist segadust külvata. Kas Jaan Kundla suudab ikka enda eest seista või on ealised ja füsioloogilised muutused muutnud ta kaitsetuks?”, küsib Kesknädal.