„Eesti Vabariigi Kaitsepolitseiameti menetluses on kriminaalasi nr 11700000010, milles alustati kriminaalmenetlust Eesti Vabariigi Riigiprokuratuuri poolt 03.02.2011 selles, et Tallinna linnapea Edgar Savisaare tegevuses on ilmnenud Eesti Vabariigi Karistusseadustiku (edaspidi KarS) § 394 järgi kvalifitseeritava, s.o. rahapesu, tunnused."

Nii juhatasid Kesknädala teatel kaitsepolitsei vanemspetsialist Kadri Kuusik ja eriasjade prokurör Kadri Väling sisse oma pöördumise Šveitsi kolleegidele. Prokurörid kahtlustasid, et Savisaar sai Kofkinilt kas altkäemaksu või pistist.

„14.05.2009 avati Tallinnas Lasnamäel uus Pae bussipeatuses Aleksandr Kofkini esimene toidukiosk „Originaal Viinivorstid", mida käis avamas Tallinna linnapea Edgar Savisaar isiklikult."

„Samuti on kriminaalmenetlusega tuvastatud, et Tallinna Linnavolikogu 22.06.2006 otsusega nr 234 kehtestati Toompuiestee tn 27/Paldiski mnt 6 detailplaneering, millega laiendati Aleksandr Kofkinile kuuluva Grand Hotel Tallinn hoonetekompleksi ja rajati veepark."

„Samuti on kriminaalmenetlusega tuvastatud, et Tallinna Linnavalitsus on väljastanud järgmised load seoses Aleksandr Kofkinile kuuluva Old Town Garden hotelli (Pikk tn 29/Lai tn 24) ehitamisega: ehitusluba ehitise rekonstrueerimiseks nr 27495 12.09.2007, ehitusluba ehitise laiendamiseks nr 36792 17.02.2009 ja kasutusluba ehitise laiendamisel nr 10205 12.09.2007."

Prokuratuur ei soovinud kommenteerida Kesknädas ilmunud käsitlust kirjavahetusest. "Šveitsi õigusabitaotlust puudutava osa kohta saab öelda vaid, et kriminaalmenetlus on faasis, kus ei ole võimalik lähemaid kommentaare anda," teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin.

Fidenteri asi lisati Michali ja Lillo kriminaalasjale

Vastuseks Keskerakonna esimehe uurimisele saatsid keskerakondlased Aadu Must ja Lauri Laasi prokuratuurile kuriteoteate seoses Äripäevas ilmunud lugudega firma Fidenter kohta, mille abil Äripäeva hinnangul võis toimuda Reformierakonna varjatud rahastamine.

Prokuratuur keeldus kriminaalasja algatamast, ent teatas, et lisas Fidenteri materjalid kriminaalasjale, kus justiitsminister Kristen Michal ja reformierakonna parlamendisaadik Kalev Lillo on kahtlustatavad Reformierakonna varjatud rahastamises.