"Neljapäeval Ukrainas alla lastud lennuk on pannud suviselt unise Euroopa kihama. See näiski olevat allatulistajate eesmärk – sest miks need eurooplased ei taha siis Venemaale majandussanktsioone kehtestada ja muudkui soiuvad oma koostöö- ja gaasivajadusest??" kirjutas Kesknädal.

"Lennukatastroofi meediareaktsioon sarnaneb vägagi Süüria president Bashar al-Assadi vastaste süüdistustega keemiarelvade kasutamises. Nii nagu praegu tormatakse kindlaid fakte omamata Venemaad süüdistama, väideti ka siis kaljukindlalt, et Assad tapab oma rahvast," kirjutas anonüümne Kesknädala ajakirjanik.

"Nüüd, kus mitu kuud käib pommitamine ja tulistamine, rahuliku elanikkonna hävitamine ja Ida-Ukrainas liiguvad suured põgenikevood (kasutatakse nn puhta maa taktikat) – siis lendavad lennukid rahulikult üle? Miks endine Euroopa komisjoni transpordivolinik Siim Kallas küsis, kust võeti selline rakett, mis jõuab 11 km kõrgusele? Miks ilmuvad väljaannetes pealkirjad, mis kutsuvad ostma gaasi USA-st ja mitte Venemaalt?" oli leht nördinud.

Kesknädal teatas, et nemad ei kiirusta kedagi hukka mõistma. "Kesknädal hoidub emotsioonidest ega süüdista lennuki alla tulistamises esialgu kedagi. Näeme vaid seda, kuidas lennuõnnetus suurendas paukselt Euroopa venevastast ühtsust, mis USA varasemal veenmisel ei õnnestunud. Esitame küsimusi, sest me ei tea vastuseid. Meie ei suuda Delfi, Postimehe ja Eesti Päevalehe moodi enda "tarkusest" süüdlasi välja selgitada ilma uurimistulemusi ära ootamata," kiitis leht oma vaoshoitust.

Samas lehes kirjutab Heimar Lenk, et Ukrainas alustatakse juba omandireformi ettevalmistamisega, et Ukraina välismaalastele laiali jagada.

Samuti avaldas Kesknädal ühe lugeja kaebuse, kes kurtis, et Eesti Päevaleht kustutab kommentaarid, mis mõistavad hukka Ukraina konflikti ühepoolse kajastuse.

Samuti oli Keskerakonna häälekandja nördinud selle pärast, et andekas muusik Steven Seagal ei saa oma poliitiliste vaadete tõttu tulla Augustibluusile mängima. "Kesknädalani jõudnud info kohaselt polnud Tõnis Mägi väljaastumine Augustibluusil esinema pidanud USA näitleja ja laulja Steven Seagali vastu mitte midagi muud kui lihtlabane IRL-i bürooga kooskõlastatud valimiskampaania algus," teatas väljaanne.