"Keskerakonnast korduvalt välja astuda lubanud Karilaid on varemgi silma paistnud heitlikkusega – kord toetab ta sotse, siis kohtub Jõksiga, ja ta on avalikult ka EKRE suur sõber. "EKRE on uus tulija, kellel pole stampe peal. Nad aitavad kukutada Stenbocki valitsust ja on kasulikud kogu ühiskonna jaoks. Paljud teised on zombistunud," on Karilaid öelnud Eesti Ekspressile. Jaanus on kahtlemata inimene, kes armastab lihtsalt barrikaade ja lehvivaid lippe. Olles Keskerakonna liige juba 19 aastat, on mees kaua oodanud oma šanssi Edgar Savisaare varjust välja tulla. Selle võimaluse on paradoksaalsel kombel andnud talle Savisaar ise, usaldades talle aseesimehe positsiooni. Veel hiljuti suuresti tundmatust Haapsalu poliitikust on ta tõusnud meediat hanitades Simsoni, Repsi ja Ratasega võrreldavale pulgale," kirjutas Kesknädal.

"Paraku on suurel ja igati sissetöötanud Keskerakonnal sedavõrd impulsiivseid meelemuutujaid raske austada. Karilaiust kui „Savisaare viimasest samuraist“ (taas Eesti Ekspressi tsiteerides) on saanud hoopis teine mees, kes käitub kamikaze ehk enesetapupiloodina. Kahjuks mees, kelle on ründelennukisse pannud Savisaare poliitilised vastased, kes asuvad nii erakonna sees kui ka väljas," lisas leht.

"Karilaiu enesekindlus võib tuleneda ka sellest, et ta ei tee pikki plaane erakonda jäämiseks, vaid erakonna vahetamiseks. Praegugi on ta ju riigikogus vaid Kalev Kallo asendusliige. Võib juhtuda, et 2019. aasta riigikogu valimistel näeb Karilaid endale soodsamat võimalust reitingut kasvatava EKRE ridades," kirjutas Kesknädal.