Härmi sõnul on mupo kasvanud piisavalt professionaalseks ja kompetentseks ametiks, et resoluutsemalt sekkuda heakorra tagamisse Tallinna kesklinnas, teatas Raepress.

„Ma ei saa rahulikult pealt vaadata, kui katuseräästastes rippuvad jääkamakad ohustavad möödujate elu ja tervist. Mupos on piisav kompetents, et olukorda muuta, tuleb vaid ilmutada senisest rohkem töötahet,“ leiab kesklinna vanem.

Pöördumises on öeldud, et kui suurem osa kinnistuomanikest täidab hästi neile heakorraeeskirjaga pandud kohustust eemaldada majaräästastest ohtlikud jääpurikad ning hoida puhtad kinnistuga piirnevad kõnniteed, siis kahjuks esineb ka vastupidiseid näiteid ning siin ootame munitsipaalpolitsei otsustavat sekkumist.

Vanalinnas ohustavad inimeste elu jääpurikad Rataskaevu 4 ja 20 ning samal tänaval asuva hotell Nevski fassaadidel ning Merkans Hausi räästas Dunkri tänavas. Purikaid pole suutnud eemaldada Raekoja plats 17, Vene2/Viru 1, Viru 3, 7, 11, 12 ja 14 kinnistu ning Uus 11 ja 16 omanikud. Linlasi sunnivad lumesupis sumpama Aia 5 ja Vana-Viru 16 kinnistute omanikud, kes alates lumesaju algusest pole leidnud võimalust kõnniteed puhastada. Heakorraeeskirjadest mitte hoolivaid kinnistuomanikke on veelgi.

Kesklinna valitsus palub mupol veenda kinnistuomanikke tegemata töö viivitamatult teostama. Samuti soovitakse, et mupo tihendaks patrullimist kesklinnas, kus purikad ja koristamata lumi tekitavad ebameeldivusi kõige suuremale osale linlastest.