Kesklinna halduskogu esimehe ja linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) sõnul toetas halduskogu pea ühehäälselt ettepanekut vähendada linna kulutusi propagandale, teatas IRL.

„Selleks, et Tallinn ei saaks järgmisel ehk valimisaastal kulutada taas meeletuid summasid linna raha valimisreklaamidele, tuleb seda ennetada ja vähendada uue aasta eelarves linna propagandakulusid,“ ütles Kukk, kelle sõnul on eelarveprojektis propagandaks ette nähtud ligi 6 miljon eurot.

„Näiteks ligi 250 000 eurot on võimalik säästa ainuüksi sellega, kui uuest aastast lõpetada linna ajalehtede Pealinn ja Stolitsa tasuta Tallinnast väljapoole levitamine. Ligi kolmandik Stolitsa tiraažist läheb Tallinna raha eest linnast välja. Samuti soovitas halduskogu koomale tõmmata Tallinna TV eelarvet,“ selgitas Kukk.

Halduskogu tegi ka ettepaneku langetada parkimistasusid südalinna parkimistsoonis. „Aasta alguses lakke tõstetud parkimishinnad ei ole end õigustanud, kuna koormus parkimiskohtadele ei ole vähenenud. Samuti tegi halduskogu ettepaneku minna minutipõhiselt parkimishinna kuvamiselt taas tunnipõhisele,“ lisas Kukk.