Tema kandidatuuri toetas 20-st kohalviibinud halduskogu liikmest 18, teatas Raepress.

Bergi sõnul on kesklinn Tallinna süda, kust käivad pea iga päev läbi paljud tallinlased ning meie linna külalised. “See seab kesklinnale teiste linnaosadega võrreldes erilisi ja vahest ka suuremaid nõudmisi, aga sunnib samas kõrgendatud tähelepanu pöörama neile, kes selles linnaosas alaliselt elavad, kellel siin kodu on,” märkis ta Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja vahendusel.

Berg lisas, et see tähelepanu peab eeskätt tulema halduskogult ja seltsidelt, kelle puhul tuleb linnaosa asjade üle otsustamise rolli kindlasti suurendada. “Kuigi vanalinn on Tallinna visiitkaart, näeme hea meelega, et kogu kesklinnast saaks Tallinna parimas mõttes esindav linnaosa,” nentis Berg.

Halduskogu esimehe asetäitjaks kinnitati keskerakondlane Maksim Krivorutšenko, keda toetas 14 halduskogulast.

Tallinna kesklinna halduskogu on 21 liikmeline kollektiivne tööorgan, mille koosseisu, vastavalt 18. oktoobril toimunud kohalike volikogude valimiste tulemustele, kuulub neli Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, 12 Keskerakonna, kolm IRLi ja kaks Reformierakonna esindajat.

Tallinna Kristiine Halduskogu esimeheks valiti Paul Alekand

Eile õhtul toimunud erakorralisel Kesklinna Halduskogu koosolekul valiti Kristiine halduskogu esimeheks keskerakondlane ja Tallinna Tööstushariduskeskuse direktor Paul Alekand, kelle poolt hääletas 11 halduskogu liiget 14-st kohalolnust. Halduskogu aseesimeesteks valiti keskerakondlane Natalia Vaino ja reformierakondlane Allan Allmere vastavalt kaheksa ja viie poolthäälega, teatas Kristiine linnaosa valitsus.

Kristiine Halduskogu uue esimehe sõnul linnaosa areng jätkub ka edaspidi.

„Kristiine linnaosa peab olema selline linnaosa, kus kõigil oleks hea elada ning kuhu ikka ja jälle tagasi soovitakse tulla.“, — märkis Alekand ja lisas, et elanikkonna osavõtt aruteludest peab ka olema aktiivsem.

Haabersti halduskogu juhib Lembit Kolk

Eile õhtul toimunud Haabersti Halduskogu koosolekul valiti halduskogu esimeheks sotsiaaldemokraat Lembit Kolk.

Tema kandidatuuri toetas 15-st kohalviibinud halduskogu liikmest 13, teatas Haabersti linnaosa valitsus.

Halduskogu esimehe asetäitjaks kinnitati keskerakondlane Juri Poljakov, keda toetas 12 halduskogu liiget.

Kolgi sõnul kavatseb ta hea seista Haabersti arengu ning inimestele sõbralikuja turvalise keskkonna loomise eest. “Haabersti on Tallinna üks olulisitranspordi sõlmpunkte, mille probleemide lahendamine parandab kogulinna heaolu. Sama oluline on Õismäe kortermajade soojapidavusesuurendamine ja elanike küttearvete vähendamine, milleks tuleb leidakorteriühistutega hea kontakt,” märkis Kolk Sotsiaaldemokraatliku Erakonna pressiesindaja vahendusel.

Lembit Kolk on töötanud nii pedagoogi kui karatetreenerina, tema käeall on üles kasvanud palju tuntud ärimehi ja kultuuritegelasi. Samution Kolk politseieriüksuse K-komando looja ja selle juht kuni pensionilejäämiseni ning ta on saanud eriüksuse- ja politseialast koolitustseitsmes välisriigis.