„Tulenevalt looduskaitse haldusreformi läbiviimise protsessist oleme seisukohal, et keskkonnaministeeriumi juhtkonnal puudub pädevus ja usaldusväärsus ministeeriumi haldusala tegevuste juhtimiseks ja korraldamiseks,” teatasid Looduseuurijate Selts, Teaduste Akadeemia looduskaitsekomisjon ja Keskkonnaühenduste Koda.

Keskkonnaorganisatsioonide hinnangul on ministeeriumi juhtkond nii avalikkusega suhtlemisel kui kohtumisel keskkonnaorganisatsioonidega haldusreformi selgitamisel teadlikult loonud olukorrast vale ettekujutuse ja varjanud informatsiooni.

„Keskkonnaministeeriumi praeguse juhtkonna tegevust on iseloomustanud hoolimatu suhtumine keskkonnaprobleemidesse ja kodanikuühiskonna põhimõtete eiramine, ” teatavad organisatsioonid ning lisavad, et ei näe põhjust korrapäraseid kohtumisi ministeeriumiga jätkata.

Nii palutakse valitsusel peatada puudulikult ettevalmistatud looduskaitsehalduse reformiga seotud eelnõude menetlemine, saata need tagasi ministeeriumisse ning nõuda laiapõhjalist, eksperte kaasavat analüüsi ja arutelu.

Eesti Keskkonnaühenduste Koda ühendab üheksat keskkonnaorganisatsiooni: Eestimaa Looduse Fond, Eesti Ornitoloogiaühing, Eesti Roheline Liikumine, Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing “Sorex”, Läänerannik, Nõmme Tee Selts, Säästva Eesti Instituut, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Tartu Üliõpilaste Looduskaitse Ring.