Keskkonnaministeerium otsustas keskkonnategu 2004 raames otsustati välja anda kolm preemiat, teatas Delfile ministeeriumi pressiesindaja. Esimene preemia, 25 000 krooni, läks Laulu-ja Tantsupeo SA-le projekti „Las jääda ükski mets” eest.

Laulu- ja Tantsupeo SA, RMK ning valitsuse pressibüroo vedamisel istutasid 12 000 laulu- ja tantsupeolist ning 8 000 vabatahtlikku 1.-16. maini Eesti kõikides maakondades kokku üle miljoni puu, teatas sihtasutuse pressiesindaja Delfile.

Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee hindas soojalt kogu metsaistutustalgute emotsiooni. „Üle aegade tegid eestlased jälle midagi üheskoos, istutades metsa tulevaste põlvede tarvis ning kogunedes taas rahva kohtumispaigale laulu- ja tantsupeol. Metsaistutamine oli proloogiks suurele peole ja oluline on, et selline mõtteviis muutuks järjepidevaks,“ ütles ta talgulisi tänades.

Teine preemia, 15 000 krooni, läks MTÜ Kiideva Külaseltsile loodusturismi arendamise eest Kiidevas. Kolmas preemia, 10 000 krooni, läks Koonga Looduse SA-le ja selle juhile Kaljo Brandtile Nedrema puisniidu taastamise ja korrashoiu eest.

Kui alguses oli plaanis anda välja preemia vaid ühes kategoorias, siis konkursi kandidaatide esitamise käigus otsustati, et välja tuleb anda vähemalt kaks preemiat.

„Nimelt olid pea pooled kandidaatidest seotud otseselt lastele suunatud või lastega koo tehtud projektidega. Seega tegi elu oma korrektiivid — žürii otsustas tunnustada lastega seotud projekte-tegusid eraldi kategoorias aasta keskkonnateoke 2004”, ütles ministeeriumi kantsler Annika Velthut.

Keskkonnateokese auhinnale pürgijad olid aga niivõrd tasavägised, et žürii otsustas neid kõiki 5000 krooniga premeerida.

Keskkonnateokese preemia said seega Ala Põhikool, Kabala Põhikool, Ruth Rang ja Erla Soots MTÜ-st Võrkorav, Viljandi lasteaed Mesimumm, MTÜ Peraküla Teater ja MTÜ Ökokratt.

Ülejäänud kaheksa nominenti said tubli töö eest tunnustuseks tänukirja, meene ja ministri käepigistuse.